Oefentherapie Cesar – Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Wat doet een Oefentherapeut:
De oefentherapeut is een allround bewegingscoach die de cliënt traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij zijn/haar dagelijks voorkomende activiteiten/werkzaamheden.

Gezond bewegen kun je leren!
Een verkeerde houding of beweging kan pijn veroorzaken. Oefentherapie is onder andere gericht op het wegnemen van klachten door het bewust worden en doorbreken van gewoontes in houding en beweging. Met andere woorden: de cliënt leert zijn klachten begrijpen en er zelf iets aan te doen waardoor hij weer optimaal kan functioneren in zijn dagelijkse activiteiten. Deze methodische aanpak leert ook mensen met bijvoorbeeld Parkinson, osteoporose, artrose, de ziekte van Bechterew, scoliose, reuma en diabetes met hun klachten om te gaan.

   

U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. De behandeling wordt op uw persoonlijke situatie afgestemd. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.
Het is geschikt voor alle leeftijden en alle klachten waarbij je zelf kunt bewegen. Oefentherapie richt zich op een blijvende verbetering.

Voor meer informatie: www.oefentherapeut.nl