Alle zorgverzekeraars hebben Oefentherapie opgenomen in de aanvullende pakketten. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt vanuit de aanvullende pakketten is per verzekering verschillend. Controleert u voor de zekerheid de polis van uw verzekering. Wij hebben een overeenkomst met alle zorgverzekeringen.

Onder de 18 jaar zonder chronische indicatie:
9 behandelingen per jaar uit de basisverzekering. Indien nodig nog 9 behandelingen en daarna eventueel een wisselend aantal uit een aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat uit de aanvullende verzekering vergoed wordt is afhankelijk van het gekozen pakket. Bij enkele verzekeringen wordt psychosomatiek alleen vergoed uit de aanvullende verzekering, ook <18 jaar.

Onder de 18 jaar met een chronische indicatie:
Alle behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering.

Boven de 18 jaar met een chronische indicatie:
Vanaf de 20e behandeling wordt 100% vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. LongCovid wordt direct uit de basisverzekering vergoedt.

Boven de 18 jaar zonder chronische indicatie:
Vergoeding van een wisselend aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering.

Voor meer informatie over vergoedingen kunt u gebruik maken van onderstaande link: www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/oefentherapie-mensendieck-en-cesar.aspx 

Tarieven:
De tarieven worden vastgesteld door de zorgverzekeraar.
Onderstaande tarieven gelden indien de behandeling buiten de verzekering valt, of wanneer sprake is van een particuliere nota en gelden vanaf 01-02-2024.

Zitting Oefentherapie Cesar € 40,-
Zitting Psychosomatische oefentherapie € 57,50,-
Psychosomatische oefentherapie aan huis € 73,-
Behandeling aan huis € 57,50-
Intake na verwijzing € 57,50,-
Screening, intake en onderzoek zonder verwijzing € 60,-

Controleert u voor de zekerheid de polis van uw verzekering of neemt u contact op met de desbetreffende zorgverzekeraar om na te gaan in hoeverre oefentherapie Cesar wordt vergoed. Wanneer u in behandeling gaat zonder dekking van uw verzekering, zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Gereserveerde behandeltijd  welke niet ten minste 24 uur van te voren is afgezegd, wordt middels het verzuimtarief in rekening gebracht. Het antwoordapparaat staat altijd aan om een boodschap of afmelding in te spreken.