Wij bieden vanuit Oefentherapie Elst en Fysiotherapie de Aam de valtraining ‘in Balans ‘aan.
Wij doen vanaf 28 september mee in het onderzoek naar de effectiviteit hiervan. Korte toelichting:
Vallen is een belangrijke oorzaak van letsel bij mensen van 65 jaar of ouder. Training door middel van een bewegingsprogramma kan de kans op vallen en letsel verkleinen. Ook kan een bewegingsprogramma zorgen voor meer zelfvertrouwen bij het lopen. ‘In Balans’ is een programma dat momenteel al gebruikt wordt. We weten niet of dat het volgen van het In Balans programma daadwerkelijk leidt tot minder vallen en letsels. We weten ook niet of het In Balans programma bij sommige mensen beter werkt dan bij anderen en in hoeverre de kosten opwegen tegen de baten. Daarom doen wij mee met het onderzoek vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en VeiligheidNL om het effect van het In Balans programma te onderzoeken.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar deelnemers van 65 jaar of ouder die moeite hebben met lopen of balans houden, of afgelopen jaar gevallen zijn. Bent u geïnteresseerd om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Maaike van Gameren (uitvoerend onderzoeker), m.van.gameren@vu.nl of 020-5985627.

Meer informatie zie: Effectiviteit preventietraining In Balans op vallen en valletsels bij ouderen met verhoogd valrisico – HvA

Onderzoek effectiviteit ‘in Balans ‘Cursus