Léonie en Line zijn docent ‘in Balans’. Léonie geeft op dit moment de beweeginterventie samen met Laura van Fysiotherapie de Aam. De beweeginterventie start elk jaar in februari en oktober. Hou de pagina in de gaten voor de definitieve data.

Het doel van In Balans is het voorkomen van valongevallen bij ouderen. Door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen.

Doelgroep:
Zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen (pre-frail; enigszins kwetsbaar)

Aanpak:
In Balans is een groepsinterventie. De cursus bestaat uit enkele voorlichtingsbijeenkomsten en een beweegprogramma. De voorlichtingsbijeenkomsten hebben als doel om deelnemers bewust te maken van valrisico en balansverstoring en hen meer kennis te geven over het voorkomen van een val. Het beweegprogramma is gebaseerd op Tai Chi en is gericht op het verbeteren van de algehele fitheid, spierkracht en balans en biedt gerichte training voor opstaan en lopen.

Voor meer informatie zie:
https://www.veiligheid.nl/valpreventie/interventies/beweegprogrammas/in-balans?gclid=EAIaIQobChMIuJvynoGF7wIVUrTVCh3dqwlJEAAYASAAEgIMtPD_BwE

De volgende cursus ‘in Balans’ start eind februari 2023. Aanmelden kan alvast via: 0481-373348 of leonie@oefentherapie-elst.nl